Topjudo!

 

 

 

Judo, een oude zelfverdedigingskunst, of een voorwaarde voor de toekomst?

 

Judo is een van oorsprong Japanse zelfverdediging kunst die in 1882 werd ontworpen en het betekend letterlijk ‘zachte weg’. De ontwerper (Kano 1860-1938) selecteerde, uit onvrede met de ruwe en gevaarlijke technieken van jiujitsu, een aantal technieken die de tegenstander konden uitschakelen, zonder hem daarbij ernstig te verwonden. Dit is de basis van Judo. Het is niet alleen een training voor je lichaam en voor je geest, maar een primair doel is ook het verbeteren van je persoonlijkheid.

 

 

 

Sinds 1978 is judovereniging Randori in Vierlingsbeek, die een grote vormende waarde en een belangrijke bijdrage levert aan de ontwikkeling van sociale competenties bij kinderen, jongeren en volwassenen. Judo levert een positieve bijdrage aan het zelfvertrouwen en de zelfbeheersing en de mate waarin je rekening houdt met anderen. Daarnaast zorgen specifieke judo-oefeningen, regels en etiquette voor de verbetering van sociale competenties. Bij judo leer je zorg en verantwoordelijkheid voor elkaar, goed leren vallen en je motoriek wordt beter. Dit samen zorgt voor meer zelfvertrouwen bij zowel jongens als meisjes, mannen en vrouwen.

 

 

 

Het bestuur van judovereniging Randori Vierlingsbeek heeft een aantal jaar geleden een nieuwe trainer geworven genaamd Daniël Kuijpers. Hij is in het bezit van de hoogste trainer / coach bevoegdheid, wat zorgt voor uitstekende judo lessen en coaching. Daniël komt niet alleen judo lessen geven, maar zorgt er ook voor dat de basisgedachten van judo worden overgebracht.

 

 

 

Daniël heeft als missie om zowel jong als oud verder te helpen in hun leven en als middel om dit te bereiken gebruikt hij judo. Om dit nog meer kracht bij te zetten heeft hij in 2018 stichting topjudo Yuki in het leven geroepen. Deze stichting is bedoelt om kinderen, jongeren en volwassenen verder te begeleiden richting topsport. Sinds juni 2018 heeft Daniël al 3 judoka’s begeleidt bij het behalen van hun 1e dan (zwarte band) of 2e dan (volgende graad zwarte band). Daarnaast is er een groep van 11 wedstrijdjudoka’s die het afgelopen seizoen al vele persoonlijke doelen heeft kunnen behalen en daarbij zelfs een groot aantal podiumplaatsen heeft kunnen bemachtigen. Eén van deze judoka’s heeft zich zelfs geplaatst voor het Nederlands kampioenschap in de categorie meisjes onder de 15 jaar.

 

 

 

Stichting topjudo Yuki wil de aangesloten judoka’s naast de reguliere judo lessen ook zoveel mogelijk extra activiteiten op gebied van fysieke en mentale gezondheid bieden. Ook extra trainingsstages bij een regionaal trainingscentrum en uitdagende kampactiviteiten horen hierbij.

 

 

 

Heeft u interesse om u aan te sluiten voor reguliere judo lessen bij judovereniging Randori Vierlingsbeek en/of voor extra lessen bij stichting topjudo Yuki, dan bent u op dinsdagavond welkom om een keer mee te doen in de gymzaal van basisschool Laurentiushof te Vierlingsbeek. U kunt ook altijd contact opnemen via de website:

 

https://www.judo-vierlingsbeek.nl/

 

https://www.stichtingtopjudoyuki.nl/